Der Park unserer Schule  (Reste des ehemaligen Französischen Gartens des Ostein`schen Palais’) ist perfekt geeignet, um in den Pausen einen freien Kopf vom Unterricht zu bekommen. Im Schatten alter Bäume kann man auf Holzbänken oder den Stufen des Amphietheaters sein Pausenbrot verspeisen, hitzige Debatten führen oder auch einfach nur sich über den neuesten Klatsch und Tratsch austauschen. Für die Sportler stehen Turngeräte und Tischtennisplatten zur Verfügung und für die Denksportler gibt es ein Schachbrett. Im hinteren Teil des Parks befindet sich der Friedhof, auf dem die verstorbenen Nonnen liegen, die früher unterrichtet und unsere Schule geleitet haben. Aus Pietätsgründen sind Pausenhofspiele hier nicht gestattet.  Der Park verbindet die Turnhalle, das neue Gebäude St. Angela, die Pavillons und die Kapelle. Wenn man durch die Lindenallee den Park betritt, sieht man auf der rechten Seite eine Marienstatue hinter den Pavillons. Die Sandstein-Säule befindet sich seit ca. 1954 auf dem Schulhof.

Leo und Julius, Klasse 9a

The park in our school
One part of our schoolyard is the park. It´s a beautiful area next to the chapel . If you want to chill there, then you have to pass the way next to the new school building. The park consists of a big green patch of grass and many trees. One of the oldest trees is a big dark fir. If you want to sit in the shade, you can take a seat on the bench under the fir. In the middle of the park there is a big stone circle. It is also named “The Atrium” and reminds of the “Colosseum” in Rome. But it´s much smaller. The stone circle has several floors where you can sit or play tag with your friends. It´s a famous meeting place for students in the break. In the summer you are able to bathe in the sun and in the winter, you can build snowmen on the patch. Behind the numerous shrubberies it´s funny to play hide and seek. In front of these, there is a table where you can sit and eat, for example. If you like flowers, you can go to the school garden next to the park because there are beautiful flowers and plants. When it´s time for the school festival, you will usually find sport activities or funny reaction games in the park. In the rearmost part of the park there is an old grave yard with many graves from the erstwhile nuns, but it isn`t allowed to play or walk there. Years ago, there were nuns who lived in our school, now most of them left us.
My opinion:
I like the park because it is one of the best and most beautiful places to pass the break with my friends. When I was younger I loved to play tag there all break long. Now I`m just sitting in the stone circle chilling.
I asked a few friends what they like about the park:
I like the park because the younger students can play there and the older students are able to chill on a bench. It´s a great place for everyone. - Marlene
I like the park because you can enjoy  nature and it´s a good place to calm down and take a break from the school stress. - Collin
I like the stone circle because you can sit there and you can talk to your friends. I also like the trees and  nature. The park is great for the younger children because they can play and run there. - Alicia
I like the park because it´s a good place to relax and get away from your stress. - Jan

Charlotte, Klasse 9d